Kotiseutuhistoriaa

Tervetuloa kotiseutupoluille Pirkkalaan!

Vasemmalla olevista linkeistä pääset tutustumaan Pirkkalan kunnanosien menneisyyteen ja kulttuurihistoriaan. Voit lukea paikannimien historiasta, kuunnella lyhyitä aikalaistarinoita ja nähdä miltä lähikorttelisi näytti ennen.

Uusia polkuja rakennetaan jatkuvasti - seuraavana työn alla on Kirkonkylän seudun tarinoiden ja kuvien kerääminen.

Antoisaa matkaa!

Näiden Vuoden 2012 parhaiksi kotiseutupoluiksi palkittujen perinnetietosivujen parissa on työskennellyt Pirkkalan polut ja perinteet -työryhmä:

Maija Aalto, Jouko Hillukka, Olavi Horsma-aho, Pirjo Jukarainen, Eriikka Magnusson-Vainio, Rauno Pentti ja Arja Rinneaho ja Timo Koskela.

Sivustoa täydennetään jatkuvasti Pirkkala-Seuran hallituksen voimin.  Kiitos kaikille valokuvia ja materiaalia luvovuttaneille!

Kuvia vuoden 2012 kotiseutupolun palkinnonjakotilaisuudesta valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Mikkelissä. Palkinnon vastaanottivat Pirkkala-Seuran puheenjohtaja Hannu Routamaa ja "polkutyöryhmän" edustaja Pirjo Jukarainen. Palkintoa oli jakamassa Suomen kotiseutuliiton silloinen pääsihteeri Lassi Saressalo.