Kotiseututyö

Pirkkala-Seuran toiminta on monipuolista.  Seuran tärkein tehtävä on paikallislehti Pirkkalaisen kustantaminen. Lehden verkkoversiota voit lukea Pirkkalainen -lehden omilla kotisivuilla. Samasta osoitteesta löydät myös toimituksen ja ilmoitusmyynnin yhteystiedot.  Pirkkalainen-lehden retronumeroihin voit tutustua Pirkkala-Seuran kotisivuilla. Liittymällä jäseneksi autat meitä mahdollistamaan paikallislehden jakelun ilmaiseksi Pirkkalan seudulla.

Seura järjestää kotiseuturetkiä lähiympäristöön ja muita kulttuuritapahtumia.  Olemme olleet suunnittelemassa reittejä lähiluontoon. Yhdessä kunnan kanssa olemme laatineet luontopolun Iso-Naistenjärvelle.  Jaamme myös stipendejä menestyneille koululaisille ja Pirkkalan yhteislukion opiskelijoille. Lisäksi otamme kantaa maankäyttösuunnitelmiin ja annamme mielipiteitä asema- ja yleiskaavoista.

Seura ylläpitää kotiseutuarkistoa, jonne on tallennettu vanhoja valokuvia, asiakirjoja, karttoja, postikortteja, esineitä ja muuta arvokasta historiallista aineistoa. Mikäli haluat luovuttaa aineistoa arkistoon, ota yhteyttä arkiston ylläpidosta vastaaviin henkilöihin.