Julkaisutoiminta

Pirkkalainen -lehden logo


Pirkkala-Seura julkaisee keskiviikkoisin ilmestyvää, paikallista uutis- ja ilmoituskanavaa, Pirkkalainen-lehteä. Ensimmäinen numero ilmestyi tammikuussa 1961 ja lehteä painettiin aluksi 1960-luvulla kerran kuussa. Nykyinen jokaviikkoinen ilmestymisaikataulu on ollut voimassa jo vuodesta 1983. Vuoteen 1977 saakka lehteä tehtiin talkootyönä. Tästä eteenpäin lehdellä on ollut palkattu toimitus. Lehden levikkialue on koko Pirkkalan kunta ja Tampereen Härmälä ja Hatanpää, ja lehti on lukijatutkimuksissa saanut erinomaista palautetta.  Wanhat lehdet kotisivuosiossamme pääset tutustumaan niin ensimmäiseen Pirkkalaiseen, kuin lehden muihinkin retrohenkisiin näytenumeroihin 1960, 1970 ja 1980 luvuilta!

Koko 50-vuotisen historiansa ajan seura on kustantanut myös kotiseutuaiheisia kirjoja. Julkaisuja voi ostaa markkinatapahtumista tai Pirkkalainen-lehden toimistolta Suupantie 2 A 10, Pirkkala.

Tervetuloa tutustumaan!


RANSU KARVAKUONON PIKKUJUTTUJA JA RUOKAPAKINOITA 

Kirja sisältää lasten ja aikuisten rakastaman keskikokoisen videonoutajan Pirkkalaisessa julkaistuja pikkujuttuja ja ruokaohjeita vuosilta 2006-2013.

Hinta 12,-€

Ransu Karvakuonon kirjan kansi

PIRKKALAN PERILTÄ VALMETIN VAIHEILLE

Kaskukirja Pirkkalasta sisältää yli 500 tosipohjaista sattumusta Pirkkalan tienoilta. Koonnut Timo Mustonen. Kuvitus: Marja Muhonen. 

"Pirkkalan eri kouluissa pitkän päivätyön tehnyt opettaja Unto Jaatinen oli varsin monitaitoinen mies. Opettajan töittensä ohella hän toimi välillä kanttorinakin. Hänen Turriin rakentamaansa komeaan taloon tuli eräs tuttava vierailulle eikä voinut olla ihastelematta hyvää työnjälkeä. Kun vieras kysyi: "Keitä sinulla on ollut rakentamassa?" Unski katsoi kysyjää pitkään ja vastasi: "Ei täällä muuta vieraitten tekemää ole kuin akka ja koira."

"Ei tosikoille!" Hinta 12€


MATKAN VARRELTA

Rauno Pentin elämänmakuisia tarinoita lapsuuden kotiseudun luonnosta ja ihmisistä. Kuvitus: Johanna Pulkkinen. Hinta 10,-€ 

"Olen palauttanut mieleeni katkelmia ihmisten elämästä, joista osan olen tuntenut hyvin, toiset vain pintapuolisesti. Näistä ihmisistä ei ole juuri aiemmin kirjoitettu mahdollista muistovärssyä lukuun ottamatta mitään. Jos  joku tunnistaa näistä itsensä tai tuttunsa, olen siitä onnellinen. Relata refero, eli kerrottuja kerron Sinulle hyvä lukijani"

Rauno Pentti