Vuoden 2021 kesäretki

PIRKKALA-SEURA RETKEILEE 14.8.2021 TAMMISAAREEN, RAASEPORIIN JA LOHJALLE

Pirkkala-seuran perinteinen kesäretki 14.8.2021 suuntautuu läntiselle Uudellemaalle: Tammisaareen, Raaseporiiin ja Lohjalle.  Reittimme kulkee valtateitä 3 ja 25 ja matkaa taitamme yhteensä noin 500 km. Tutustumme retkellämme useisiin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Matkamme alkaa Suupalta anivarhain klo 7.00. Meitä kuljettaa hämeenkyröläinen Tilausliikenne Are Oy. Aamukahvit kera vastapaistetun munkin tai croissantin nautimme Linnatuulessa Tervakoskella. Jatkamme Hyvinkäälle ja käännymme Hankoon johtavalle valtatielle 25. Ensimmäinen pysähdyksemme on Raaseporin keskustassa Tammisaaressa, missä teemme bussilla kierroksen mm. vanhassa kaupungissa. Useimmat rakennukset ovat 1700-1800-luvuilta. Kaupungin historia ulottuu aina 1500-luvulle saakka.

Pienen bussimatkan jälkeen olemme Snappertunassa ja Raaseporin rauniolinnalla. Se kertoo kiehtovasta keskiajasta, jolloin Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Opastetun linnakierroksen jälkeen on lounaan vuoro, jonka nautimme linnan naapurissa olevalla Linnanvoudin Tuvalla.  Matkamme jatkuu Billnäsin ruukinkylään, missä teemme tunnin kävelykierroksen. Billnäsin historia ulottuu 400 vuoden taakse ja olemassa olevat vanhat asuin- ja talousrakennukset ovat 1700-luvulta.

Viimeinen kohteemme on Lohjan Tytyrin elämyskaivos. Teemme maan alla 1½ tunnin opastetun kierroksen mainarien maailmassa. Tutustumme geologiseen näyttelyyn, kaivoksen historiaan sekä kaivosmiesten arkeen.  Ennen kotimatkaa kahvittelemme kera suolaisen/makean Lohjan Juhlaserviisin kahvilassa Lohjan keskustassa.  Kotona olemme noin klo 21. Pitkä, mutta mielenkiintoinen retkipäivä.

Noudatamme korona-pandemian aikaisia Aluehallintoviraston ja sairaanhoitopiirin pandemiatyöryhmän määräyksiä ja suosituksia. Näitä ovat suu-nenäsuojan käyttö mahdollisuuksien mukaan, käsihygieniasta huolehtiminen sekä turvaetäisyydet.  Näistä annetaan tarkentavia ohjeita ennen retkeä.

Retkemme hinta on 95 euroa, mistä Pirkkala-seuran jäsenet saavat 10 euron alennuksen edellyttäen, että ovat maksaneet kuluvan vuoden jäsenmaksunsa. V. 2009 tai sen jälkeen syntyneiden retkihinta on 50 euroa. Ilmoittaudut mukaan Pirkkala-seuran kotisivuilla  www.pirkkala.seura.fi > kotiseututyö > kotiseuturetket tai Pirkkalaisen toimistolla. Lisätietoja Matti Pitkäseltä, puh. 050 382 1820 tai matti.pitkanen(at)tpnet.fi.