Pirkanpolku -hanke

Pirkan polut -hanke käynnistyy!

Hankkeen tarkoituksena on luoda Pirkkalan ja osin Lempäälän alueelle Pirkan polut -niminen  noin 100 kilometrin polkureitistö Lempäälän Birgitan polun jatkumoksi vuosien 2017-2019 aikana.

Reitistö hyödyntää pääsosin jo olemassa olevia polkuja ja muodostaa yhteyden Lempäälässä kulkevan Birgitan polun kanssa. Hankkeen aikana luodaan kuitenkin myös tarvittavia yhdyspolkuja ja yhtenäistetään reittien merkintää. Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan reittisuunnitelma ja sopimukset maanomistajien kanssa. Suunnittelussa huomioidaan myös erityisryhmien tarpeet. Toisessa vaiheessa kunnostetaan polut ja rakennetaan tarvittava infrastruktuuri (opasteet, tulipaikat, laavut, jätepisteet, kuivakäymälät).

Hankkeen projektikoordinaattorina  toimii Markku Kuusjärvi, joka on ollut luomassa myös Birgitan polkua. Pirkkala-Seura vastaa reitin toteutuksesta, rahoitusvastuista ja tarvittavista sopimusjärjestelyistä. Hanke on saanut EU:n Kantri -rahoitusta. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Pirkkalan kunnan ja Pirkkalan Namikan kanssa.

Reitistöstä julkaistaan painettu kartta ja siihen opastetaan myös verkossa.

Lue lisää täältä