Polkureitti

Luontopolkukartta

Pirkkala-Seuran luontopolku lähtee kuvan vasemmasta reunasta maakaasuputkilinjalta (puinen opaste), vajaa kilometri Takamaan tunnelilta. Halutessasi voit tulla myös autolla Jasperintien ja golfkentäntien risteykseen ja jatkaa siitä jalan pitkin maakaasupultkilinjaa. Polku kulkee aluksi metsätraktorin uraa pitkin kohti Pihtikorpea, kääntyy sitten länteen ylittäen Pihtikorven lähteestä alkunsa saavan puron. Puron jälkeen polku seurailee edelleen traktorin uraa nousten sitä pitkin lopulta Kurikkakallion laelle, jossa on opaste kallion näköalapaikalle.

Kallion laelle saavuttuuan polku kulkee koko matkan korkealla mukavassa kangasmaastossa aina Syrjän metsäautotielle saakka. Polku noudattelee vanhoja kylien rajalinjoja, joista muistoina reitin varrella on viisi isoa kivipyykkiä.  Tämä kalliolla kulkeva osus on ikiaikainen metsästäjien käyttämä polku. Kallio-osuuden jälkeen polku kulkee Syrjän metsäautotien ylitse ja laskeutuu suoraan Pirkkalan suurimmalle suolle, eli Pehkusuolle. Suon laidasta alkaa pitkospuureitti, joka kullkee n. 170 m matkan ylittäen suon. Keskellä pitkospuureittiä on penkki, jolle voi istahtaa ihastelemaan suon rauhaa ja kirjoittaa "penkkivihkoon" terveiset. Pitkospuureitin loppuessa näkyy jo Iso-Naistenjärvi, jonka rantaa kiertävät vanhat polkureitit. Niitä pitkin voi kävellä vaikka järven pohjoirannalla sijaitsevalla laavulle tai jatkaa matkaa PYY:n polkua kohti Vähä-Naistenjärveä.

Polun parhaat maisemat löytyvät Kurikkakallion maisemarinteeltä, jonne pääsee polun varrelta seuraamalla opastetta ja puissa olevia maalitäpliä.  Karttaan on merkitty tämä pistoreitti, joka maastossa on merkitty muutamaan puuhun maalitäplillä.

Reitin varrella on myös luontotauluja, joissa esitellään alueella tavattuja eläimiä niiden elinympäristössä.

Alla kaksi kuvaa joista selviää polkureitti ja sen sijainti. Polulle pääsee autolla maakaasuputkilinjan päästä esim. ajamalla Vaittin teollisuusalueelle johtavaa Jasperintietä tien loppuun saakka ja jatkamalla siitä jalan edessä näkyvää maakaasuputkilinjaa pitkin. Polku alkaa vajaan kilometrin päästä vasemmalla puolen olevan opasteen kohdalta.

Iso-Naistenjärven suunnalta tultaessa polku löytyy järven länsipäästä.

Alla kaksi kuvaa, josta ylemmästä selviää tarkemmin polkureitti ja alemmasta selviää mistä polun löytyy.