Polun avajaisretki

Epävirallisia  Pirkkala-Seuran Kurikkakallion luontopolun avajaisia vietettiin kauniina lauantai aamuna 7.6, 2014, jolloin reilu 20 henkinen ryhmä lähti maakaasuputkilinjalta reitillle. Ilma oli juuri sopiva retkeilyyn ja luonto parhaimmillaan kielojenkin kukkiessa polkureitin varrella. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Pihtikorven lähteestä laskevan puron varrella, jossa ihmeteltiin piilopuroa; puro päättyy pienen putouksen päätteeksi ja häviää maastoon nousten taas maanpinnalle n. 100 m päässä. Tästä matka jatkui kohti Kurikkakallion lakea, jossa ihasteltiin uljasta näkymää ja mietitiin, mihin se näkötorni parhaiten sopisi.

Seuraava pysähdyspaikka oli Syrjän metsäautotie, jossa osa porukasta jatkoi Iso-Naistenjärvelle Pyyn luontopolkua pitkin ja osa suoraan Pehkusuon läpi (vaati vielä silloin kunnon jalkineet).

Iso Naistenjärven laavulla paistelimme makkarat ja keskustelimme vilkkaasti mm. menneestä Pirkkalasta polkuineen ja latureitteineen. Myös nykyisestä tilanteesta ja tulevaisuuden hankkeiden vaikutuksesta vähiin käyvälle luonnollemme keskusteltiin. Ryhmäläiset pitivät hyviä polkureittejä  ja luonnossa liikkumista tärkeinä asioina.

Paluumatkan tulimme toista polkureittiä, sillä ryhmä halusi tutustua alueen polkuihin myös laajemmin.

Järjestävä taho oli erityisen iloinen Pormestari Helena Rissasen osallistumisesta retkelle. Myös ympäristölautakunnan puheenjohtajan Kari Talasmäen mukaantulo ja häneltä lahjaksi saatu linnunpönttö lämmittivät mieltä.