Vuoden 2018 kesäretki

Rautatiemuseosta löytyy kalustoa monelta vuosikymmeneltä
Varokaa junaa..
Minkiön asemalla tunnelma on leppoisan savuinen

RAUTATEIDEN ROMANTIIKKAA JA SOTAMUISTOJA KESÄRETKELLÄ 18.8.2018

Pirkkala-seuran perinteisen kesäretken 18.8.2018 keskeisenä teemana ovat rautatiet ja junat sekä sota-ajan muistot.  Matkaamme Lounais- ja Kanta-Hämeen kautta pohjoiselle Uudellemaalle pysähtyen muutamaan kiinnostavaan paikkaan.

Lähdemme matkaan Suupalta aamuvarhaisella klo 7.45.  Meitä kuljettaa 60-paikkaisella turistibussilla tällä kertaa Ikaalisten Auto. Ensimmäinen pysähdyksemme on runsaan tunnin kuluttua Humppilan Museorautatien asemalla, missä vuokraamamme Jokioisten museorautatien höyryjuna odottaa.

Puolen tunnin ajon jälkeen pysähdymme Minkiön asemalle. Siellä ohjelmassamme on aluksi aamukahvit ja sen jälkeen opastettu kierros veturitalleilla ja asema-alueella.  Halukkailla on mahdollisuus tehdä ostoksia museokaupasta ja kokeilla resiinalla ajoa. Junamatkamme jatkuu Jokioisiin, minne saavumme klo 11.00 ja jatkamme retkeä tutulla bussillamme.

Seuraava kohteemme on Marskin Maja Lopella. Majan, saunan ja kalamajan rakensivat korpisoturit v. 1942 Lieksajärven rantaan, nykyiseen Venäjän Karjalaan, marsalkka Mannerheimin 75-vuotispäivälahjaksi.  Sodan edetessä rakennukset purettiin ja siirrettiin koti-Suomen puolelle. Sijoituspaikka löytyi Lopelta, Punelia-järven rannalta. Maja on ollut matkailunähtävyys  vuodesta 1959 lähtien. Tutustumme majaan historiaan ja alueeseen ja nautimme noutopöydän runsaan ryhmäaterian.

Matkamme jatkuu Hyvinkäälle Suomen Rautatiemuseoon. Siellä saamme tunnin opastuksen näyttelyn keskeisiin teemoihin ja kierrämme näyttelyhalleissa. Käymme myös oppaan johdolla perinnejuna Valtterissa, jossa on neljä eri vuosikymmeniltä peräisin olevaa puurakenteista junanvaunua. Sisään pääsee vain rappuja pitkin, joten kierros ei sovellu liikuntaesteisille.  Viivymme Rautatiemuseossa noin 2,5 tuntia ja aikaa jää myös omatoimiselle tutustumiselle ja ostosten tekoon museokaupasta.

Varsinaisen ohjelmamme jälkeen on pienen tankkauksen aika. Tämä tapahtuu Salonkikahvila Neilikassa Hyvinkään Palopurossa. Kotimatkalle lähdemme klo 18 jälkeen ja olemme perillä Pirkkalassa klo 20 mennessä..

Retken hinta on 98 euroa, mistä myönnämme Pirkkala-seuran jäsenille 10 euron alennuksen.  Junat ja rautatiet ovat aina kiinnostaneet myös lapsia ja niinpä meillä on v. 2006 tai sen jälkeen syntyneille oma hinta, joka on 60 euroa.

Retkelle ilmoittaututuminen on päättynyt. Retkibussimme on täynnä. Peruutuspaikkoja odottaa useita henkilöitä. Lisätietoja tarvittaessa Matti Pitkäseltä matti.olavi.pitkanen@taloverkot.fi puh. 050 382 1820.