Vuoden 2019 kesäretki

Pookin saaristolaispöytä
Taidetalo Pilvilinna meren äärellä

PIRKKALA-SEURA RETKEILEE KESÄLLÄ 2019 EURAAN JA UUTEENKAUPUNKIIN

Pirkkala-seuran perinteinen kesäretki 17.8.2019 suuntautuu aluksi Ala-Satakunnan Euraan, mistä jatkamme Vakka-Suomen keskukseen, Uuteenkaupunkiin.  Reittimme pituus on valtatietä 12 ja kantatietä 43 pitkin yhteensä noin 320 km.

Starttaamme Suupalta aamuvarhaisella klo 7.30. Matkaamme Ikaalisten Auton 60-paikkaisella turistibussilla ensin Euran Kauttualle. Juomme aamukahvit Alvar Aallon suunnittelemalla Jokisaunalla ja jatkamme ohjelmaamme tutustumalla Kauttuan tehtaiden museoon sekä teemme kävelykierroksen Kauttuan Ruukinpuistossa. Viimeinen kohteemme Kauttualla on Naurava lohikäärme. Se on Suomen ensimmäinen esihistorian opastuskeskus, jonka esineistö on peräisin 50 v. sitten löydetyn Luistarin alueen rautakautisista haudoista.

Saavumme Uuteenkaupunkiin klo 12.45 ja lounastamme Gasthaus Pookin (http://www.ravintolapooki.fi) saaristolaispöydässä. Ohjelmamme jatkuu kierroksella Taidetalo Pilvilinnassa, jonka teema on naivistinen taide ja puitteet upeat meren rannalla. Ei käyntiä Uudessakaupungissa ilman tutustumista Automuseoon.  Museossa on nähtävänä yli sata autoa, veteraanimopoja, moottoripyöriä ym. laitteita. Kahvittelemme kera suolaisen palan ennen kuin suunnistamme klo 18.30 kohti Pirkkalaa, jonne saavumme ennen klo 21. Pitkä päivä, mutta varmasti mielenkiintoinen.

Retken hinta on 90 euroa, mistä myönnämme Pirkkala-seuran jäsenille 10 euron alennuksen. V. 2007 tai sen jälkeen syntyneet maksavat retkestämme 50 euroa.

Matkalle voit ilmoittautua Pirkkala-seuran kotisivuilla www.pirkkala-seura.fi/retket tai Pirkkalaisen toimistolla maaliskuussa 2019. Tiedotamme retkestä silloin myös Pirkkalaisessa. Lisätietoja Matti Pitkäseltä, puh. 050 382 1820 tai matti.pitkanen(at)tpnet.fi.