Vuoden 2020 kesäretki

PIRKKALA-SEURA KESÄRETKEILEE 15.8.2020 TAMMISAAREEN, RAASEPORIIN JA LOHJALLE

Pirkkala-seuran perinteinen kesäretki 15.8.2020 suuntautuu tällä kertaa läntiselle Uudellemaalle eli Tammisaareen, Raaseporiiin ja Lohjalle.  Reittimme kulkee valtateitä 3 ja 25 ja matkaa taitamme yhteensä noin 500 kilometriä.

Matkamme alkaa Suupalta ani varhain klo 7.00. Meitä kuljettaa hämeenkyröläinen Tilausliikenne Are Oy. Aamukahvit kera vasta paistetun munkin tai croissantin nautimme Linnatuulessa Tervakoskella. Jatkamme Hyvinkäälle ja käännymme Hankoon johtavalle valtatielle 25. Ensimmäinen pysähdyksemme on Raaseporin kaupungin keskustassa Tammisaaressa, missä teemme bussilla kierroksen mm. vanhassa kaupungissa. Useimmat rakennukset ovat 1700-1800-luvuilta, mutta kaupungin historia ulottuu aina 1500-luvulle saakka.

Pienen bussimatkan jälkeen olemme entisessä Snappertunassa ja Raaseporin rauniolinnalla. Se kertoo kiehtovasta keskiajasta, jolloin Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Opastetun linnakierroksen jälkeen on lounaan vuoro, jonka nautimme linnan naapurissa olevalla Linnanvoudin Tuvalla. Matkamme jatkuu Billnäsin ruukinkylään, missä teemme tunnin bussikierroksen. Billnäsin historia ulottuu 400 vuoden taakse ja olemassa olevat vanhat asuin- ja talousrakennukset ovat 1700-luvulta.

Viimeinen kohteemme on Lohjan Tytyrin elämyskaivos. Teemme maan alla 1½ tunnin opastetun kierroksen mainarien maailmassa. Tutustumme geologiseen näyttelyyn, kaivoksen historiaan sekä kaivosmiesten arkeen.  Ennen kotimatkalle lähtöämme kahvittelemme kera suolaisen/makean Siilo Cafessa Lohjan asemalla.  Kotona olemme noin klo 21. Taas kerran pitkä, mutta mielenkiintoinen retkipäivä.

Retkemme hinta on 95 euroa, mistä Pirkkala-seuran jäsenet saavat 10 euron alennuksen. V. 2008 tai sen jälkeen syntyneiden retkihinta on 50 euroa. Voit. ilmoittautua mukaan Pirkkala-seuran kotisivuilla www.pirkkala-seura.fi/retket tai Pirkkalaisen toimistolla 1.4.2020 alkaen. Tiedotamme retkestä silloin myös Pirkkalaisessa. Lisätietoja Matti Pitkäseltä, puh. 050 382 1820 tai matti.pitkanen(at)tpnet.fi.