Vuoden 2022 kesäretki

Hämeenlinnan kuvituskuva
Kuva: Pixabay -kuvapankki (reijotelaranta)

PIRKKALA-SEURA RETKEILEE KESÄLLÄ 2022 KANTA-HÄMEESSÄ

OHJELMA PÄIVITETTY 19.4.2022

Pirkkala-seuran perinteinen kesäretki järjestetään 13.8.2022 suuntana Kanta-Häme. Tutustumme maakunnan nähtävyyksiin Riihimäellä ja Hämeenlinnan seudulla.

Matkamme alkaa klo 8.30 Suupalta. Meitä kuljettaa Tilausliikenne Jouni Järvensivu. Pysähdymme tarvittaessa myös Naistenmatkantien Killon St 1:n ja Pakkalankulman Lidlin pysäkeillä. Matkaamme moottoritietä Riihimäelle. Siellä kohteenamme on Suomen Lasimuseo, jonka perusnäyttelyyn ja mahdollisesti johonkin vaihtuvaan näyttelyyn tutustumme. Matkamme jatkuu klo 11.30 kohti Hämeenlinnaa.

Aloitamme kaupunkikierroksemme noutopöydän lounaalla, jonka nautimme tilausravintola Seiskassa Hämeenlinnan perinteisillä Suomikasarmeilla. Seuraavaksi pysähdymme Hämeenlinnan taidemuseossa, missä viivymme noin tunnin.  Hämeenlinnan Linnanniemellä tutustumme Hämeen linnaan ja sen yhteydessä olevaan Vankilamuseoon. Opastettujen kierrosten jälkeen suuntaamme kohti Pirkkalaa.

Kotimatkalla tutustumme vielä 1400-luvulla rakennettuun Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon, joka on tunnettu Suomen laajimmista ja alkuperäisimmistä seinämaalauksista. Maalauksia ja niiden tekijöitä on ansiokkaasti kuvannut Pirkkalassa syntynyt kirjailija Anneli Kanto v. 2021 ilmestyneessä romaanissaan ”Rottien pyhimys”. Retkipäivämme päättyy Pirkkalaan noin klo 18.30.

Retkemme hinta on 95 euroa, mistä Pirkkala-seuran jäsenet saavat 10 euron alennuksen edellyttäen, että ovat maksaneet vuoden 2022 jäsenmaksunsa. V. 2010 tai sen jälkeen syntyneet maksavat 50 euroa.

Vielä muutama paikka vapaana. Ole nopea!

Voit ilmoittautua retkelle  tällä  ilmoittautumislomakkeella.

Lisätietoja saat Matti Pitkäseltä, puh. 050 382 1820 tai matti.pitkanen(at)tpnet.fi.

Hattulan Pyhän Ristin kirkko
Kuva: Wikimedia Commons