Wanhat lehtiuutiset

Alla olevista linkeistä voit tutustua Pirkkalainen -lehden retronumeroihin ja lukea viime vuosisadan alussa ilmestyneitä Pirkkalan Uutisia.

Toimitus vuonna 1997

PIRKKALAINEN 1960-LUVULLA

Ensimmäinen Pirkkalainen ilmestyi tammikuussa 1961. Vuonna 1965 lehteä ei julkaistu. Sivumäärä oli vielä vaatimaton ja uutisointi pääosin kunnan ja seurakunnan tiedotteita. Mainoksia jättivät lähinnä pankit. Vuoden 1964 tavanomaista tuhdimpi numero on Tampereen Kesäyliopiston lehtityön seminaarin toimittama erikoisjulkaisu.

Vuonna 1968 oli kuntaliitoskeskustelu Pirkkalan liittymisestä Tampereeseen kuumimmmillaan. Pirkkalainen-lehti julkaisi erikoisnumerona kunnan laatiman muistion, jossa se käsittelee liitoksen vaikutuksia. Silloin paikallishallinnon yksikön ihannekoko oli 8000 - 20 000 asukasta.

PDF-tiedostoEnsimmäinen_Pirkkalainen_1961.pdf (914 kB)
PDF-tiedostoErikoistoimitus_Pirkkalainen_1964.pdf (1.7 MB)
PDF-tiedostovanha_kuntauudistus_1968.pdf (2.1 MB)
Pirkkalaisen erikoisnumero jossa on muistio liittyen Pirkkalan ja Tampereen kuntaliitokseen

PIRKKALAINEN 1970-LUVULLA

Tuolloin lehti oli vielä mustavalkoinen, A4 kokoa ja nidottu julkaisu. Mainoksia alkoi olla jo enemmän - pienemmiltäkin yrityksiltä. Tiedotteisiin ilmestyi koulujen ruokalista.

"KASARIVUOSIEN" PIRKKALAINEN

1980-luvulla lehti vaihtui tabloid-kokoon ja sivuille ilmestyi jo väriäkin.

PIRKKALAINEN 1990-LUVULTA

Uutisia lama-ajan vuosikymmeneltä.

Vuosituhannen vaihteen

ensimmäinen Pirkkalainen

SUUR-PIRKKALAN UUTISIA ITSENÄISEN SUOMEN ALKUVUOSILTA

Nämä Pirkkalan kunnan julkaisemat Pirkkalan Uutiset ovat peräisin Värmälän tilalta.

Pirkkala-Seuralle ne on aikanaan lahjoittanut Pekka Leijo.

MUUTA MIELENKIINTOISTA

YK-liiton aloitteesta syntyneen Kansainvälisyyskasvatuksen lehtinen vuodelta 1973. Julkaisija: Pirkkalan kunta.