Henkilökuvat

Julkaisemme kuvia tunnetuista, Pirkkalassa asuneista henkilöistä. Otamme mielellämme vastaan valokuvia digitoitavaksi ja kuulemme mielellämme niihin liittyviä tarinoita ja sattumuksia.

Veikko Vesala

Veikko syntyi vuonna 1920 Vesalan torppaan. Ikäluokkansa muiden nuorten tavoin hänkin joutui sotaan ja haavoittui siellä vakavasti. Sodan jälkeen sotakorvausteollisuus loi uusia teollisuustyöpaikkoja ja niinpä Veikkokin päätyi Valmetille töihin hitsaajaksi. Näin alkoivat siis Pirkkalaisetkin siirtyä maatalouden  parista teollisuuden palvelukseen. Omakotitalonsa Veikko rakensi muiden Valmettilaisten tavoin  Toivioon Ruotutielle. Kolmen tyttären aikustuttua ja perustettua omat perheensä Veikko muutti 1980-luvun alussa vaimonsa Vapun kanssa rivitaloon Vähäjärven rantaan. Veikko oli koko ikänsä aktiivinen luontoihminen ja tuttu näky mm. uistelemassa Vähäjärvellä. Hänen saalispäiväkirjansa kertoivat kalaa nousseen kesässä yli 100 kg isoimpien haukien ollessa yli 8 kiloisia.

Veikko toimi isänsä Hermannin ja veljensä Olavin tavoin vuosia kunnanvaltuutettuna. Olavi Vesala jatkoi isänsä Hermannin työtä Vesalan tilan isäntänä ja myös kunnanvaltuutettuna. Myös Olavi oli innokas erämies metsästäen ja kalastaen aktiivisesti. 
Kuvat Veikko Hahmon sukualbumeista